Ziua Centrelor Europe Direct România, Ziua Educației

La data de 5 octombrie, întreg mapamondul sărbătorește Ziua Mondială a Educației, o ocazie potrivită pentru a conștientiza rolul pe care educația îl are în formarea tinerilor și în dezvoltarea societății, în general.

Cu acest prilej, întrucât educația este o prioritate a Reprezentanței Comisiei Europene în acest an, Rețeaua Națională a Centrelor de Informare Europe Direct a decis să marcheze această zi printr-un eveniment național însumând evenimentele locale dedicate, sub genericul Ziua Centrelor Europe Direct.

Astfel, de Ziua Mondială a Educației, dar și pe parcursul întregii săptămâni, fiecare Centrul Europe Direct din țară se va implica în organizarea unor evenimente care se vor desfășura simultan în fiecare dintre cele 31 de comunități vizate de cele 31 de centre de informare, acoperind astfel atât nevoia de informare a comunității locale, cât și conectarea la realitatea acesteia.

Prin urmare, vă invităm să răsfoiți Story Map-ul care vă va introduce în universul evenimentelor organizate de Centrele de Informare Europe Direct din România și să participați în cadrul acestor activități: Story map ”Ziua Centrelor Europe Direct România – Ziua Educatiei”

Idei pentru educația secolului XXI

Activitățile Centrului de Informare Europe Direct Timișoara se vor derula în perioada 5-8 octombrie si sunt dedicate informării, dezvoltării de competențe prin educație non-formală și dialogului cu partenerii educaționali.

Ziua Educatiei - Ziua Centrelor Europe Direct 2016

Context

Centrele Europe Direct reprezintă un punct de contact local pentru toate instituțiile UE și cooperează cu alți parteneri de informare activi. Ele completează și susţin activitatea Reprezentanțelor Comisiei Europene și a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local și regional.

Ziua Centrelor Europe Direct este un eveniment comun al întregii Rețele Europe Direct România, ce contribuie la creșterea coeziunii și a coerenței interne a comunicării despre UE, precum și la susținerea elementului de common narrative, menționat Pia Ahrenkilde Hansen, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene în cadrul Reuniunii Generale a Rețelei Europe Direct, desfășurată la Bruxelles în perioada 19-22 octombrie 2015.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com