Ziua Europei la Timișoara – diversitate culturală, momente artistice, sport și informare europeană | Fotoreportaj Europe Direct Timișoara

Și în acest an, Centrul de Informare Europe Direct Timișoara a fost implicat în organizarea evenimentului pentru publicul larg desfășurat pe parcursul a două zile la Timișoara, alături de instituțiile partenere: Intituția Prefectului Județul Timiș, Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timişoara, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş și Garnizoana Timișoara.

Evenimentul ce a avut loc în 7 mai la Muzeul Satului Bănățean a luat forma unui adevărat festival european unde diversitatea culturală a fost la ea acasă. Sute de timișoreni s-au bucurat atât de vremea frumoasă cât și de multitudinea de momente artistice și activități și prezentări pregătite de organizațiile partenere.

Începând cu ora 8:30 elevii timișoreni s-au întrecut în diverse competiții sportive ca volei, șah, cros, mini-fotbal, orientare sportivă, rugby tag.

Invalid Displayed Gallery

După deschiderea oficială de la ora 10:00, pe scena de la Muzeul Satului s-au desfășurat o serie de momente artistice, printre care un concert de  muzică militară al Brigăzii 18 Infanterie Banat și programe artistice susținute de elevi.

Invalid Displayed Gallery

Pe aleea culturala a Muzeului au fost amenajate standuri de prezentare ale consulatelor, centrelor culturale și organizațiilor timișorene, fiecare oferind, în diverse forme, câte o mostră din cultura și aactivitatea lor specifică.

Invalid Displayed Gallery

Activitățile derulate de echipa noastră în Muzeul Satului Bănățean au inclus vânătoarea de comori în contextul drepturilor cetățenilor europeni, ateliere de pictură pe față și de pictură cu instrumente neconvenționale, precum și punct de consiliere și de distribuire a numeroase publicații europene. Alături de echipa noastră, au dat o mână de ajutor echipa de voluntari SEV ai Asociației Zury – ZURY Association, elevii și studenții de la Fundația ”Siguranța pentru copii în România” și de la Casa Deborah, elevi de la Liceul de Arte și studenți.

Invalid Displayed Gallery

În ziua de 9 mai o parte a echipei Europe Direct Timișoara a fost prezentă și la conferința Universității de Vest, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Comunicare  unde a oferit premii constând în materiale informative, liceenilor participanți la concursul de eseuri ”Europa prin ochii mei”.

Invalid Displayed Gallery

De asemenea, prin inițiativa Centrului Europe Direct Timișoara, a avut loc la Reșița Primul Festival județean dedicat Zilei Europei.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com