4 comisari europeni viziteaza Romania in aceasta perioada

eu-commissionIn perioada aceasta, in intervalul 28-30 octombrie, Romania se bucura de 4 vizite din partea a 4 inalti oficiali europeani care participa la conferinte si au intalniri cu reprezentantii romani ai domeniilor fiacaruia de activitate pentru a discuta despre problemele si evolutia tarii noastre in respectivele domenii.

1. Neelie Kroes, vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil pentru Agenda Digitala, va efectua o vizita oficiala in România in data de 30 octombrie.

Vicepreședintele CE Neelie Kroes în vizită în RomâniaVicepresedintele Neelie Kroes se afla in Romania in data de 30 octombrie. Ea participa la conferinta Biblionet pe tema “Comunitatilor viitorului/Future Communities” pentru a discuta modalitatile in care Agenda Digitala poate sprijini cetatenii si firmele romanesti in a obtine maximum de beneficii din utilizarea tehnologiilor digitale in contextul unei cresteri economice inteligente, durabile și favorabile incluziunii. Comisarul european responsabil pentru Agenda Digitala are in program si vizita expoziției organizata in cadrul evenimentului, expozitie ce aduce in prim plan companiile de top din Romania care desfasoara proiecte emblematice in ceea ce priveste punerea in practica a diferitilor piloni ai Agendei Digitale in Romania.

In timpul vizitei de la București, vicepresedintele Kroes se intalneste cu primul-ministru Victor Ponta si cu ministrul societatii informationale Dan Nica. Ea se intalneste si discuta, de asemenea, atat cu reprezentanti ai actorilor importanti din sectorul TIC din Romania, cat si cu tinerii antreprenori, femeile de vaza din domeniu si reprezentantii companiilor de tip start-up.

2. Comisarul european pentru combaterea schimbarilor climatice, Connie Hedegaard,

Comisarul european Connie Hedegaard vizitează România

se afla in vizita oficiala la București miercuri,30 octombrie 2013. Comisarul Hedegaard discuta cu autoritatile romane, cu reprezentanti ai mediului de afaceri si cu societatea civila despre rezolvarea unor probleme inca existente si despre viitorul politicii Uniunii Europene in domeniul schimbarilor climatice.

Comisarul Hedegaard se intalneste cu prim-ministrul Victor Ponta, cu ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea si cu ministrul mediului si schimbarilor climatice Rovana Plumb. De asemenea, ea participa la un pranz de lucru alaturi de reprezentanti ai comunitatii de afaceri, precum si la o masa rotunda cu organizatiile neguvernamentale din domeniul mediului.

3. Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, este prezent in Romania, in perioada 28-30 octombrie 2013. Comisarul participa la o serie de evenimente importante, respectiv la deschiderea celui de-al XI-lea Congres Horticol: Centenarul Societatii Romane a Horticultorilor, la Forumul Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii 2013, precum si la conferinta Biblionet “Future Communities” cu o interventie despre rolul Agendei Digitale a UE in dezvoltarea agriculturii si mediului rural.

Comisarul european Dacian Cioloș în România

In timpul vizitei, comisarul UE pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos a avut intalniri cu presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, cu viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale și Administratiei Publice, cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Daniel Constantin, cu ministrul Afacerilor Externe Titus Corlatean si cu ministrul-delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica Mihnea Costoiu.

4. Comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn se afla in vizita oficiala la Bucuresti, in perioada 28 – 29 octombrie 2013. Comisarul european se intalneste cu prim-ministrul Victor Ponta, cu viceprim-ministrul si ministrul dezvoltarii regionale Liviu Dragnea 

Comisarul european Johannes Hahn vizitează România

si cu membrii comisiilor de afaceri europene ai Parlamentului Romaniei pentru a discuta atat despre cresterea capacitatii de absorbtie in cadrul exercitiului bugetar curent, cat si despre planificarea pentru perioada de programare 2014 – 2020.

De asemenea, comisarul Hahn a participat la deschiderea lucrarilor celui de-al doilea forum anual al Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. In marja forumului, comisarul Hahn a participat la reuniunile ministrilor de externe si miniștrilor dezvoltarii regionale ai statelor implicate în Strategia Dunarii, precum si la intalniri cu reprezentantii punctelor nationale de contact si coordonatorii domeniilor prioritare in cadrul strategiei Dunarii.

sursa: Reprezentanta Comisiei Europene – stiri

util: Despre Comisia Europeană