Cetatenia europeana e cetatenie activa

 cetatenie_activa

Tinerii şi seniorii timişoreni se implică în proiecte inter-generaţionale ce vizează dezvoltarea personală şi integrarea socială a copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul instituţionalizat de îngrijire.

Fundaţia Student Plus şi Centrul de Informare Europe Direct Timişoara organizează în data de 6 martie 2013, orele 11.00 evenimentul ”Cetăţenia europeană este cetăţenie activă”. Această acţiune marchează începutul unei noi serii de cursuri de limbi străine şi calculatoare din programul „Academia Seniorilor”, care, an de an, au atras numeroşi studenţi de vârsta a treia dornici să înveţe o limbă străină sau să deprindă lucrul cu calculatorul.

Noutatea acestui an o constituie diversificarea programelor în care pensionarii se pot implica alături de mai tinerii voluntari. Între noile activităţi propuse se regăsesc cursuri şi workshop-uri, precum: bune maniere, managementul proiectelor şi accesare de fonduri europene, managementul timpului, grădinărit, principii şi valori, muzică, teatru şi activităţi sportive. De asemenea, echipele inter-generaţionale se vor implica în activităţi ce vizeaza ajutorarea şi dezvoltarea personală a 22 de copii şi tineri aflaţi în îngrijire instituţionalizată în comuna Checea, jud. Timiş.

Evenimentul este inclus în planul de acţiuni Europe Direct Timişoara 2013 ca activitate de informare a participanţilor cu privire la priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene stabilite pentru anul 2013 – „2013, Anul European al Cetăţenilor”, urmată de o dezbatere pe tema cetăţeniei europene active.

Evenimentul este deschis publicului larg.

 FinantatUE_bannerJPG

Leave a Reply